Ez a citromkrém épp akkor hódította meg az interneten keresztül háziasszonyok sokaságát, amikor kiderült, hogy nem ehetek tejet 🙂 Így aztán lemaradtam róla, egészen mostanáig. Most elkészült a lemon curd vaj nélküli változata.
Csak egy picit kell a tűzhely mellett állni, de a kevergetésen kívül nincs semmi extra dolgunk. Tehát nem bonyolult, csak odaszögez néhány percre minket a fazék mellé 🙂
Hozzávalók: 2 db citrom – egyiknek a reszelt héja is, így bio citromot használtam, 5 dkg méz, 3 egész tojás (közepes), 7,5 dkg kókuszolaj
A tojásokat felvertem villával, a kókuszolajat folyékonnyá olvasztottam (de nem volt meleg) és minden hozzávalót összekevertem egy hőálló tálba. Gőz fölött, folyamatosan keverve puding sűrűségűre főztem. Amikor kész kihűtjük és hűtőszekrényben tároljuk.
Süteménybe vagy kalácsra kenve is nagyon finom, de aki szereti a savanykás ízeket önmagában is elcsemegézheti 🙂 Méz helyett készülhet cukorral vagy édesítőszerrel is.
A paleo lemon curd receptjét itt találtam.