Valami roppant gyorsan elkészíthető, egyszerű, de mégis egy kissé adventi hangulatot hozó édességre vágytam. Kedves barátnőm blogján leltem rá, s mivel az ünnep nálunk nem múlhat spekulatius keksz nélkül, így nem volt kérdés, hogy ez lesz az 🙂
Az élet apró örömei közé tartozik, hogy a Lidlben kapható Spekulatius keksz nem tartalmaz tejet, így az idén is bekerülhetett a kosárba 🙂 Persze lehet itthon is sütni, de most a gyors eredmény volt a cél.
Magát az édességet el lehet készíteni más kekszből is, de ez az ízvilág, amit ezzel hoz ez a golyócska, csillagos ötös 🙂
A receptem akaratom kívül, pusztán figyelmetlenségből, valamint hozzávalók hiányosságából adódóan változtattam egy picit, de így is remek volt.
Hozzávalók: 125 g spekulatius keksz, 100 g marcipán massza, 2 evőkanál rum, 4 evőkanál facsart narancslé, 50 g olvasztott étcsoki
A kekszet én a késes robotgépben mixeltem össze, félretettem belőle egy keveset a végső forgatáshoz, majd hozzáadtam a felkockázott marcipán és a folyadékokat. Alaposan összegyúrtam és a hűtőbe tettem kb 30 percre.
Ezután golyócskákat formáztam belőle, amiket belehempergettem a félretett kekszmorzsába és olvasztott csokival megcsíkoztam.
Azt hiszem ezt a bejegyzést most tovább tartott leírni, mint a desszertet elkészíteni 🙂
Természetesen elkészíthető bármilyen kekszből, akár gluténmentesen is, de akkor fahéj mindenképp kerüljön bele, attól lesz igazán finom!