A tócsniról már írtam, akkor épp cukkiniből készült, de nálunk szinte bármilyen zöldségből elfogy percek alatt. Gyors, egyszerű és ez a változat például vacsorára is nyugodtan fogyasztható.
Szerintem a gluténmentes lisztek közül bármelyikkel készíthető, de én mostanában nagyon szeretem a gesztenye lisztet használni, ezzel már a paleo diétába/életmódba is beilleszthető ez a finomság. Gyors vacsorának, de köretnek is remek! Most itt a sütőtök szezon, ne tökölj, süss tócsnit 🙂
Hozzávalók: 40 dkg sütőtök (hámozva, magozva mérve), 2 tojás, kb. 20 dkg gesztenye liszt, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, kókuszolaj a sütéshez
A tojást elkeverem annyi liszttel, hogy sűrű nokedli tészta állagú masszát kapjak. Azért írtam kb a liszt mennyiségét, mert a tojás nagyságától is függ. Ha véletlen sok liszt menne bele, úgy egy kevés vízzel nyugodtan hígítható a massza. A tököt nyersen belereszelem, majd apróra vágom bele a petrezselymet, fűszerezem.
Én kerámia serpenyőben sütöm, így nagyon kevés kókuszolajjal kell számolnom. A serpenyőbe evőkanállal adagolom, mindkét oldalát aranybarnára sütöm.