Egy évben számtalanszor sütöm, évente egyszer pedig tortát varázsolok belőle. Gondoltam most meg is osztom az én piskótatekercsem receptjét, ami annyira egyszerű, mégis az apróságokban rejlik tökéletessége 🙂 Következzék tehát a piskótatekercs készítés Sasó módra 🙂
Mivel P. kedvence, így minden évben ebből készül a szülinap tortája. Volt már szív alakú pudingos, volt focipálya és “egyszerű” piskótatekercs torta.
Most az alaprecept következik.
Hozzávalók egy 45×30 cm tepsiben sütöm: 8 db tojás (“S” méretű), 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, lekvár
A piskótához szétválasztom a tojásokat, kemény habbá verem a fehérjét, majd 8 evőkanál cukort adok hozzá, kanalanként adagolva, folyamatosan keverve. Utána jöhet 8 evőkanál liszt, ugyanezzel a módszerrel, végül egyesével a tojások sárgája. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Még melegen a sütőpapír segítségével kiemelem a tepsiből a rácsra, egy nedves konyharuhával leborítom és így hagyom kihűlni. NEM, nem tekerem fel melegen! Régebben én is követtem a melegen tekergetős módszert, de felesleges, sokkal szebb lesz így!
Amikor kihűlt megkenem lekvárral és feltekerem.
Nincs felesleges macerázás és eddig még mindig nagyon jól működött.